Berita Hari Ini

Azmin Setuju Dengan Mukhriz – Tiada Tempoh Muktamad 2 Tahun

Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali hari ini membayangkan beliau setuju dengan kenyataan Menteri Besar Kedah Mukhriz Mahathir bahawa tiada persetujuan muktamad untuk peralihan kuasa berlaku dalam tempoh dua tahun.

Diminta mengulas kenyataan Mukhriz yang dilaporkan Nikkei Asian Review, Azmin tersenyum dan hanya berkata “setuju”.

Beliau ditemui pemberita ketika mula beredar daripada Pusat Konvensyen Kuala Lumpur, selepas melancarkan Graduan Aspire Career Fair hari ini.

Azmin ditanya sama ada beliau bersetuju bahawa tiada ketetapan muktamad bahawa Dr Mahathir Mohamad perlu menyerahkan jawatan perdana menteri kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim dalam tempoh dua tahun.

“Tiada perjanjian peralihan kuasa perlu berlaku dalam tempoh dua tahun.

“Mungkin ada cadangan seperti itu, tapi tiada yang dinyatakan di atas kertas atau perjanjian secara lisan,” kata Mukhriz dua hari lalu seperti dipetik.

Dalam wawancara itu, Mukhriz juga berkata persetujuan umum dalam Pakatan Harapan ialah Mahathir perlu diberikan masa untuk meperbaiki masalah ekonomi negara sebelum berundur.

Terdahulu, Azmin bercakap kepada pemberita mengenai isu-isu ekonomi dan acara hari ini.

Beliau kemudian berhenti sebelum ditanya berkenaan perkara lain dalam perjalanan ke keretanya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");