Panasnya Hari Ini
Like

Umno hanya buat bising bagi tekanan pada Muhyiddin, tak akan berani berentap

March 31, 2021
255 Views
0 Comments
1 minute read
Umno hanya buat bising bagi tekanan pada Muhyiddin, tak akan berani berentap

Pengarah Komunikasi AMANAH Nasional, Khalid Samad berpendapat gertakan Umno memutuskan hubungan dengan Bersatu hanyalah sekadar cakap-cakap sahaja dan tiada apa yang akan berlaku.

Beliau berkata, Umno hanya membuat bising kerana mahu memberi tekanan kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Malah katanya, Umno juga tidak akan berani memutuskan hubungan dengan Bersatu kerana memikirkan kerugian di pihak mereka.

“Mereka hanya nak buat bising takutkan lawan. Belum berentap lagi. Tak akan berentap pun

“Kalau betul-betul serius, sepatutnya dah boleh bertindak. Letak jawatan, tarik sokongan. Hasil Perhimpunan Agung Umno, dari segi tindakan tak ada apa-apa. Tapi bila bercakap, riuh dan lebih riuh,” katanya dalam sesi siaran langsung di Facebook Jom channel sebentar tadi.

Sebelum ini Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memutuskan untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Beliau juga mengatakan mendapat mandat untuk mengeluarkan arahan pada bila-bila masa kepada pemimpin Umno di dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN) untuk meletakkan jawatan mereka.

Susulan itu, Pengerusi Jemaah Penasihat Umno, Tengku Razaleigh Hamzah telah menggesa semua ahli parti yang memegang jawatan dalam kabinet PN supaya menarik diri serta-merta.

Ini termasuk mereka yang diberikan jawatan dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Komen & Pendapat

Comments are closed.