Isu Panas

Keluar parti: Tidak jejaskan Pas

SEREMBAN – Tindakan 12 pemimpin dan ahli Pas Kawasan Jelebu membuat keputusan keluar parti, tidak memberi kesan buruk kepada Pas Negeri Sembilan.

Pesuruhjaya Pas negeri, Mustaffa Daharun berkata, pihaknya sudah mengetahui perkara itu sebelum kesemua pemimpin dan ahli terbabit mengumumkan keluar parti secara rasmi, Jumaat lalu.

“Kita teruskan perjuangan parti walaupun diganggu berita ahli keluar parti.

“Bagaimanapun, kita akan meneliti perkara ini dan mengkaji punca masalah sebelum sebarang keputusan dan tindakan diambil,” katanya.

Beliau berkata, Pas Negeri Sembilan mengadakan pertemuan tertutup malam tadi, membincangkan isu itu.

Katanya, pertemuan di Markas Pas Seremban itu dilakukan secara tertutup membabitkan beberapa pemimpin parti, selepas selesai Majlis Sambutan Ambang Ramadan dihadiri Naib Presiden Pas, Idris Ahmad.

“Selain beramah mesra dengan kepimpinan Pas negeri, kita mengambil kesempatan berbincang perkara tersebut termasuk program bagi memantapkan parti,” katanya.

Beliau bagaimanapun tidak mendedahkan hasil perbincangan tersebut.

Jumaat lalu, 12 pemimpin dan ahli Pas Kawasan Jelebu keluar parti selepas tidak yakin kepada kepimpinan baharu.

Antara yang keluar parti, Pengarah Pilihan Raya Pas Jelebu, Saiful Bahri Jaaman; Ketua Pemuda Pas Jelebu, Mohd Faizal Fadli Idrus; Ketua Penerangan Pas Cawangan Geylang, Raniman A Rani serta ahli Pas Kawasan Jelebu.

-Sinar Harian

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");