Sukan Hari Ini

Del Potro terlepas aksi Terbuka Australia

JAGUH tenis Argentina, Juan Martin del Potro akan terlepas Terbuka Australia kerana masih lagi mencari tahap kecergasan yang sepenuhnya.

Del Potro kembali beraksi pada 2016 selepas dua tahun berehat kerana mengalami kecederaan pergelangan tangan, memenangi Jelajah ATP pertamanya sejak 2014 di Terbuka Stockholm Oktober lepas, menamatkan saingan Sukan Olimpik dengan pingat perak apabila tewas kepada Andy Murray dan membantu negaranya memenangi Piala Davis mengetepikan Croatia.

Menduduki tangga ke-38 dalam ranking dunia, Del Potro mengambil selangkah demi selangkah menjelang tahun baru dengan memastikan dirinya berada di tahap yang terbaik.

“Masih terdapat masa untuk mempertingkatkan kecergasan saya, saya memerlukan seseorang bagi membantu mengekalkan tahap kecergasan saya sehingga penghujung tahun hadapan.-astro awani

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");