Jenayah

Adik Ditahan Reman Kerana Kurung Kakak OKU Bersama Najis

KOTA BHARU: Seorang wanita ditahan reman tiga hari bagi membantu siasatan berhubung insiden seorang wanita kelainan upaya (OKU) yang ditinggalkan di sebuah rumah di Pengkalan Chepa, di sini.

Perintah reman itu dikeluarkan oleh Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Sesyen Tuan Ruzaini Tuah Lah bermula hari ini hingga Khamis.

Wanita yang ditahan itu merupakan adik kepada wanita OKU yang diabaikan itu.

Menurut Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Ismail Mat Sidik, kes disiasat mengikut Seksyen 342 Kanun Keseksaan.

Katanya, jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman penjara maksimum setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya sekali.

Malam tadi, seorang wanita orang kelainan upaya berusia 44 tahun ditemui dalam keadaan lemah, dengan najis memenuhi ruang tempatnya berada di sebuah rumah di Taman Pinggiran Industri, Pengkalan Chepa, di sini lapor Astro Awani.

Mangsa yang merupakan OKU lembam dikatakan dibiarkan oleh adiknya sehingga tidak terurus dan tidak makan sehingga mangsa dalam keadaan tidak bermaya.

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");