Panasnya Hari Ini
Like

Mukhriz Berhasrat Pertahan Jawatan Timbalan Presiden BERSATU

July 16, 2019
270 Views
0 Comments
1 minute read
Mukhriz Berhasrat Pertahan Jawatan Timbalan Presiden BERSATU

PUTRAJAYA: Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Datuk Seri Mukhriz Mahathir, berhasrat mempertahankan jawatan pada pemilihan parti yang akan diadakan pada tahun ini.

“Saya bersedia untuk menerima cabaran dari mana-mana calon yang ingin bertanding jawatan itu. Tiada masalah,” katanya yang ditemui selepas menghadiri Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi BERSATU yang dipengerusikan Tun Dr Mahathir Mohamad, di sini, pada Isnin, lapor Bernama.

Mukhriz berkata, mesyuarat khas BERSATU pada 20 Julai ini, antaranya akan membincangkan syarat untuk bertanding tiga jawatan tertinggi parti itu iaitu pengerusi, presiden dan timbalan presiden.

“Saya tidak pasti lagi apa syarat yang akan diletakkan. Kena tunggu hasil mesyuarat itu nanti,” katanya.

Dalam mesyuarat tersebut, BERSATU bercadang meminda perlembagaan berkaitan pemilihan ahli jawatankuasa pada mesyuarat khas 20 Julai ini.

Dr Mahathir berkata pindaan itu bagi membolehkan ahli biasa memainkan peranan dalam menentukan pemilihan jawatankuasa peringkat cawangan dan bahagian manakala perwakilan bahagian pula menentukan pemilihan kepimpinan tertinggi parti.

Ditanya sama ada bapanya, Dr Mahathir akan turut mempertahankan jawatan pengerusi parti, Mukhriz berkata beliau tidak pasti.

Komen & Pendapat

Comments are closed.