Isu Panas

Kertas Siasatan Neelofa Dan PU Riz Dirujuk Ke Pejabat Peguam Negara Minggu Depan

KUALA LUMPUR: Polis akan melengkapkan kertas siasatan berkaitan kes pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) di majlis perkahwinan selebriti terkenal Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Haris Ismail atau dikenali sebagai PU Riz, sebelum dihantar ke Pejabat Peguam Negara minggu depan.

Menurut Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah, ia selepas pihaknya menerima arahan bagi melengkapkan beberapa perkara dalam kertas siasatan sebelum dihantar semula.

“Kita telah menghantar kertas siasatan ke pejabat Peguam Negara dan ada beberapa arahan perlu kita ambil, kita akan lengkapkannya dan hantar semula ke Pejabat Peguam Negara dalam minggu hadapan,” katanya dalam sidang media di IPD Dang Wangi pada Sabtu.

Sebelum ini, pihaknya telah menyerahkan kertas siasatan kepada Timbalan Pendakwa Raya.

Ia berkaitan dengan cadangan kompaun dikenakan terhadap kedua pasangan selebriti itu berhubung majlis perkahwinan pasangan berkenaan yang didakwa melanggar SOP Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Pada 5 April lalu, polis telah merekodkan keterangan dua individu itu berhubung majlis perkahwinan yang didakwa melanggar SOP PKP.

Astro Awani

Komen & Pendapat
Facebook
Twitter

Terbaru


!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");